Albumkalender för 2020: En checklista för att få din skivas semesterutgåva

May 13, 2020 0 Comments

Semestern är precis runt hörnet och kan vara en bra tid att släppa en ny release. Här beskriver vi hur vi kan kartlägga kampanjen och släppa för att maximera ditt albums framgång.

Här är en steg-för-steg-guide för att släppa och marknadsföra ett album i tid för semestern. Jag kommer inte att ge vilda löften, men om du följer alla dessa steg kommer din släpp bli betydligt mer framgångsrik än om du bara lanserar den i naturen utan en plan.

Din musik, som många artister under pandemin, har förmodligen tappat fart de senaste månaderna. Liveframträdanden finns inte och låt oss vara ärliga har det varit svårt att känna sig motiverad. Som sagt, det finns också några ljuspunkter: Du kanske har haft mer tid att engagera dig med fans på sociala medier och strömmande siffror har fortsatt att öka.

DM-post release kalender

Men streaming betalar inte räkningarna som konserter gör. Så hur gör du som artist en del av de förlorade intäkterna? Vad sägs om med en speciell skivutgåva i höst för att få ut det mesta av semestersäljningssäsongen? Glöm inte, 40 procent av fysisk musikförsäljning sker mellan Thanksgiving och jul!

Om du inte har kommit till studion ännu, finns det fortfarande tid – men inte mycket. Jag har inkluderat en släppkalender som du kan ladda ner som stavar (dag för dag) vad du ska arbeta med fram till och med jul för att ge dig en ritning för en lyckad semesteralbumsläpp.